Er der kondens indvendigt på ruderne? Er der øget luftfugtighed i dine rum?

Ældre utætte vinduer bliver ofte udskiftet med lufttætte termovinduer. Dette løser problemet med varmetab, men i stedet skaber det andre problemer: Kondens opstår indvendigt på vinduerne og dråber løber ned ad ruderne. Dette skyldes glassets lave temperatur kombineret med høj luftfugtighed.

Hvorfor kommer der kondens på termovinduer?

Sagen er, at luften kunne passere gennem de gamle utætte vinduer. Termovinduer er lufttætte, så vi har brug for en anden kilde til luftcirkulation. Selvfølgelig kan du åbne vinduerne og lufte ud oftere, men det vil medføre øgede udgifter til opvarmning.

Hvis der er kondens inde i dobbeltruderne i et termovindue betyder det, at der er en lækage i vinduet og den varmeisolerende effekt forsvinder. Her er der kun én løsning! Dobbeltruderne eller hele vinduet må udskiftes. Opstår der kondens indvendigt på ruderne, er der et ventilationsproblem, hvilket betyder at luften ikke cirkulerer. Luftfugtigheden er øget, og på grund af rudernes lavere temperatur, kondenserer fugtigheden på ruderne så der kan komme løbende vanddråber.

photo-dk.jpg

© Copyright PRANA ®

Hvad kan du gøre for at undgå kondens på vinduerne?

Den bedste måde at undgå kondens på vinduerne er ved at etablere ordentlig ventilation af en god kvalitet. Ignorér aldrig problemet.
Det er bedst at søge hjælp hos eksperter. Holdbarheden af tapet og træværk, samt dit helbred afhænger af dette!
Med det innovative decentraliserede PRANA ventilationssystem vil din ruder altid være tørre og du vil altid have frisk luft i dine rum.

En PRANA rekuperator er uden tvivl den bedste løsning, når det gælder ventilation.