Ventilation i motionscentre

Sportsaktiviteter er nøglen til et godt helbred og godt humør. Når vi vælger et motionscenter er det ikke kun beliggenheden (tæt på hjem, arbejde etc.), prisen og aktiviteterne der er vigtige, men vi fokuserer også på komforten.

gym_prana_collage.jpg

Hvad afgør komforten i et motionscenter?

Et sundt indeklima i et motionscenter er direkte afhængigt af ventilationen. I et motionscenter sveder udøverne og skaber varme, en øget mængde af CO2 og usunde dampe akkumuleres.

Mangel på ilt i luften, høj luftfugtighed, iltmangel og svedlugt kan forringe helbredet hos udøverne og give svimmelhed. For at kunne restituere efter motion i et motionscenter, er det nødvendigt at fjerne den gamle luft med ubehagelige dampe og højt CO2-indhold, og tilføre ren, frisk luft. Det er nødvendigt at erstatte den gamle luft med frisk luft rettidigt.

Resultatet ved langvarig ophobning af fugt under fraværet af mekanisk ventilation er katastrofal. Ind- og udstrømnings ventilation vil løse denne opgave!

gym_prana_old.jpg

Hovedopgaven ved ventilation i motionscentre er en tilstrækkelig luftudskiftning.

Luftudskiftningen i motionscentre skal være mange gange højere end i lejligheder og på kontorer, fordi brugerne udfører fysisk aktivitet, der medfører et øget iltforbrug og udskillelse af væske og varme.

Selvfølgelig afhænger mængden af luft af typen af motionscenter, antal besøgende, størrelsen af vinduerne, temperaturen og andre faktorer. Under alle omstændigheder bør luftudskiftningen i et motionscenter være mindst 50 m3/t pr person og luftfugtigheden bør ikke være højere end 60%. Er der tilskuerpladser i motionscentret, så skal der lægges 20 m3/t til pr tilskuer, når man designer ventilationsanlægget.

gym_prana_2-dk.jpg

Design af ventilationssystemet i motionscentre

gym_prana_1.jpg

Egenskaberne i ventilationsdesignet afhænger af det faktum, at luftstrømmenes hastighed bør være lav ved en stor luftudskiftning. Dette kan opnås ved at øge diameteren af luftkanalerne og montere ventilatorspjældene på en sådan måde, at der ikke blæser luft direkte på de besøgende. Ellers vil der komme træk, som kan være skadeligt for helbredet.

Ventilationssystemer med monoblock ind- og udstrømning installeres som regel i mindre motionscentre.

scheme-for-site_ru_new_01-2-dk.jpg

I mellemstore og store motionscentre er det tilrådeligt at installere industrielle ventilationssystemer med ventilations-kanaler.

Det er vigtigt at ventilationssystemet genvinder varme. Det vil give en behagelig temperatur, et sundt indeklima og besparelser på energiforbruget i de kolde måneder.

Princippet i rekuberation er, at kold indstrømningsluft opvarmes af den varme udstrømningsluft takket være en kobber-varmeveksler. Luften passerer gennem forskellige kanaler og blandes hverken i midten af arbejdsmodulet eller ved ind- og udtaget.

For at give endnu mere komfort og dermed tiltrække flere kunder til motionscentret, anbefaler eksperter, at man installerer aircondition sammen med en rekuperator. I dette tilfælde er det vigtigt at huske, at aircondition ikke fjerner gammel luft. Den ændrer kun temperaturen. Kun et ventilationssystem fjerner gammel luft og tilfører frisk, sund og iltrig luft.

Hvorfor skal du bestille fra os:


Servicepakke: Vi designer, producerer, installerer.

Brug af moderne teknologi og innovativ udvikling.


Det bedste pris-kvalitet forhold


Garanti- og eftergaranti support service

Kvalitetssikring: CE certifikat, internationale patenter.


15 års erfaring.


Hver model er testet i vores eget klimalaboratorium.


Individuel kundetilgang.