Ventilation i en swimmingpool

Ventilation i en swimmingpool

Puljen er et sted med høj luftfugtighed, derfor skal designprincipper og driftsbetingelser være særlige. Med det forkerte koncept og valget af aggregatet kan resultatet af indsatsen være forkert.

Hvorfor har vi overhovedet brug for ventilation i en swimmingpool?

Komfort, pålidelighed og holdbarhed af hele swimmingpools konstruktionen afhænger af valgt deres ventilationssystemer.

Det kan se ud til, at man bare kan åbne vinduer nogle gang i mellem for at ventilere rummet. Det skal dog tages i betragtning, at sådan ""ventilation"" om vinteren vil føre til sygdom hos dine besøgende. Derudover er det urentabelt, da al den varme, der genereres af varmesystemet, vil gå udenfor.

Høj luftfugtighed er skadeligt for menneskers sundhed. Swimmingpool er et sted, hvor man kan forbedre sit helbred, dyrke sport og slappe af med en relativ luftfugtighed på 60%. Ellers kan mennesker og bygninger lide af høj luftfugtighed.

Hvordan kan vi skabe et godt mikroklima i en swimmingpool?

skhema_pool.jpg

For at skabe et sundt mikroklima skal man først og fremmest ved, hvilke faktorer der påvirker fugtighedsniveauet i svømmebassiner og derefter finde ud af, hvordan man fjerner overdreven fugtighed.
Ved design af swimmingpool ventilation bemærker eksperter følgende faktorer:

Den anbefalede vandtemperatur i en swimmingpool er 26-29 ° C og i en børnebassin-30-31 ° C. Den optimale lufttemperaturen i lokalerne er 2-3 ° C højere end temperaturen i vandet i en swimmingpool, og den relative luftfugtighed er 50-70%.

Med disse parametre er det muligt at beregne mængderne af fordampning af vand pr. dag og nat og den nødvendige mængde luftudveksling i forskellige årstider. Derefter kan man vælge det nødvendige ventilationssystem, som skal installeres.

pool_grafika_ru.png

For eksempel hvis man har en lille hjemmepool 3x4 m, vandtemperatur 26 ° C, lufttemperatur 27 ° C, anbefalet relativ luftfugtighed 60%. Med sådanne indikatorer vil fordampningen af vand være 2,2 liter i timen.

For at opretholde en luftfugtighed på 60% under disse forhold kræves forsynings- og udsugningsventilation med en luftvekslingshastighed:
• om sommeren 707 m3 / t
• om vinteren 155 m3 / t

For at forhindre, at vandet i poolen fordamper, skal det være dækket med et specielt låg om natten. Under alle omstændigheder vil det være umuligt at opretholde et normalt mikroklima uden tvungen ventilation og lufttørrere. Fjernelse af overskydende fugt midlertidigt vil ikke have en langsigtet effekt. Man skal bekæmpe årsagerne, ikke virkningerne.

Ventilationssystemer til en swimmingpool

Specialister oplyser, at en ventilationsinstallation af god kvalitet vil være nok til at opretholde passende fugtighedsniveauer i små og mellemstore swimmingpools. For store svømmebassiner med et højt fremmøde er det nødvendigt at installere både ventilation og specielle lufttørrere.

I dette tilfælde reducerer ventilationssystemet betydeligt belastningen på lutfrørerne. Hvis man vil have en affugter til at håndtere uanset fugtigheden i sin pool, bliver man nødt til at købe en kraftfuld og dyr enhed, eller det vil være spildte penge.

Fordelene ved at installere en affugtere sammen med en ventilationsenhed er indlysende: ventilation bruger betydeligt mindre energi end en affugtere, hvilket betyder, at ventilationen er tændt, man kan reducere fugt og dermed spare energi. Derudover kan affugtere med korrekt ventilation fungere uden at påvirke besøgendes komfort. Ventilationssystemer er trods alt halvdelen af prisen på affugtere.

Derfor er det meget mere rentabelt og mere korrekt ud fra et designmæssigt synspunkt at installere ikke kun en affugter, men også ventilationssystemer. Og hvis det er varmegenvindings ventilation, sparer man betydeligt energiforbrug i sin swimmingpool.

Eksperter anbefaler at installere PRANA industrielle forsynings- og udsugningsventilations systemer som den bedste løsning til et sundt mikroklima i en swimmingpool.

Det er bedre at overlade ventilationsdesign i en swimmingpool til fagfolk

Det er bedre at overlade ventilationsdesign i en swimmingpool til fagfolk

Vores eksperter beregner og designer ventilationssystemet i en swimmingpool. Prana rekuperatorer har en bred vifte til at imødekomme ethvert rums behov. Vores tekniker er velkvalificerede og man kan glemmer om alle fugtproblemer i svømmehaller.

Når man valger Prana rekuperatorer sikrer man sig at de hjælper med at undgå uønsket kondens, korrosion af gelænder og andre strukturelle elementer. Dette forhindrer bygningen i at kollapse. Selvfølgelig må man ikke glemme det vigtigste - dette er komfort og bekvemmelighed for mennesker og giver dem den nødvendige mængde frisk luft.


Go to professionals! Gå til fagfolk!