Ventilation af restauranter, pubber, barer og caféer

En god restaurant, café, bar eller pub er ikke bare et hyggeligt sted og lækkert mad, men det er også passende ventilation!

Er du ejer af en restaurant, et cateringfirma eller et underholdningskompleks? Så er disse oplysninger noget for dig. Selvfølgelig afhænger succesen af enhver restaurant, café eller bar af kokkens professionalisme og atmosfæren på et sted.

Uden ventilation af god kvalitet vil din virksomhed dog ikke give forventede resultater. Det er jo ligegyldigt, hvor attraktiv din restaurant er, hvor mange lækre retter der bliver tilberedt der, hvis besøgende oplever ubehagelig lugt, kvælning og følelse af øget luftfugtighed, kan du miste alle dine kunder.

contentimagehandler.jpg

Hvad skal man begynde med?

Spørgsmålet om ventilation i restauranter og caféer skal behandles omfattende.

Hovedopgaven for ethvert ventilationssystem på offentlige forplejnings- og underholdningssteder er effektivt at fjerne madlugt, cigaretrøg, anden ubehagelig lugt og overdreven varme, der opstår, når maden tilberedes i køkkener. Det er også ansvarligt for frisk og ren lufttilførsel udefra.

sanktannae_2.png

PRANA ®

Restaurantens ventilationssystem er traditionelt opdelt i køkkenventilation og ventilation af andre lokaler. Køkkenventilation er placeret i områder, hvor maden tilberedes (varme og kolde madlavnings rum). Ventilationen af resten af lokalerne omfatter besøgssal, dansesal og administrative lokaler. Særligt ventilationsudstyr vælges til hvert værelse i overensstemmelse med tekniske krav og særlige behov.

Ventilation af besøgshallen

Luftbehovet for en restaurant er beregnet i overensstemmelse med rekreationsområdet.

Det anbefales at installere forsynings- og udsugnings ventilation med varmegenvinding på restauranter eller caféer. Det er ventilationssystemer, der giver både frisk luft og udsugnings luft på samme tid. Takket være varmeveksleren indeni overfører udsugnings luften desuden sin temperatur til udeluften. Således kommer udeluften ind i hallen ikke kun frisk, men også opvarmet om vinteren og afkøling om sommeren. Dette ventilationsprincip kaldes varmegenvinding; og selve ventilationssystemet er en rekuperator. Prana rekuperatorer med kobbervarmevekslere betragtes som de bedste moderne decentraliserede ventilationssystemer.

Derudover har Prana-genvindere cirka 8-10% mere forbrug end ikke- forbrug, hvilket giver kompensation for betjening af emhætte på toiletfaciliteter og i køkkenet, eller man kan justere indtagnings niveauet efter behov.

Det anbefales yderligere at installere klimaanlæg. Rekuperatorer kan arbejde sammen med klimaanlæg, hvilket gør deres arbejde lettere. Nemlig den lufttemperatur, der blev skabt af et klimaanlæg, opretholdes derefter af en Prana -rekuperator, selv når der om sommeren sendes varm luft udenfor. Genopretningskoefficienten for boligventilationssystemer er 92%.

Ventilation af køkkenet

Luftbehovet for en restaurant er beregnet i overensstemmelse med rekreationsområdet.

Til ventilation af køkkenet er det fornuftigt at bruge forsynings- og udsugnings ventilation med et kanaliseret tilførsels- og udsugnings ventilationssystem. Traditionelt er klimaanlæg ikke installeret i de lokaler, hvor mad tilberedes.

I lokalerne til madlavning er det nødvendigt at være særlig opmærksom på de steder, hvor forskellige lugte vises og ophobes: ovne, pander, grill og andre. På sådanne steder bruges specielle anordninger: skorstene med fedtfælder, de såkaldte teknologiske stinkskabe. Det er fantastisk, hvis de er lavet af korrosionsbestandigt stål og er lette at rengøre. Fedtopsamlerne beskytter ventilatorerne mod snavs og fedt.

Kapaciteten og effektiviteten af ventilationssystemet i køkkenet på en restaurant, cafe eller bar beregnes afhængigt af det udstyr, der bruges i køkkenet. Overfladen på emhætten skal således være 10 cm større end kogepladen.

For eksempel, hvis størrelsen på en kogeplade er 600x600 mm, skal emhættens overflade være 800x800 mm. I så fald skal motoren i en udsugnings ventilator sørge for luftudskiftning ikke mindre end 800-900
m3 / t.

Du skal også huske, når du designer køkkenventilation på en restaurant, frisk luft skal leveres 8-10% mindre. Så køkkenlugt kommer ikke ind i stuen. Luftbalancen i køkkenet og i madlavningsrummet genskabes ved indsugningsventilation, som er installeret i køkkenet på den modsatte side af emhætten.

I industrielle modeller er der desuden installeret grove luftfiltre på luftindtaget, hvilket forlænger systemets levetid.

Ventilation installation choice

Handlingsplan er meget enkel:

123 DK

Vores eksperter designer ventilationen til hele virksomheden og anbefaler dig de bedste ventilationsløsninger. Overlad din virksomhed til vores fagfolk!